Hoe kom je het voordeligste in Dublin?

Ierland vormt samen met Noord-Ierland een groot eiland. Met de auto en bus moet je via een ferry het water over. Vliegen is het makkelijkst. Voordelige tickets te vinden bij de Ierse prijsvechter Ryanair.

Ryanair vliegt dagelijks vanuit tal van Europese steden zonder tussenstop naar Dublin (aankomst terminal 1). Per week gaan vanuit het Verenigd Koninkrijk honderden vluchten naar de Ierse hoofdstad. Ook kun je vanuit verschillende Amerikaanse steden, zoals Washington en New York, een rechtstreekse vlucht naar Dublin nemen (aankomst terminal 2).  Boek zo vroeg voor de laagste prijs. En, houd de website van de vluchtmaatschappij in de gaten. Prijzen veranderen dagelijks.

Het vliegveld ligt ruim tien kilometer ten noorden van Dublin. Busvervoer brengt je het goedkoopst naar het centrum. Verschillende stadsbussen rijden van het vliegveld naar de stad. Je betaalt 2,65 euro voor een enkele reis.

Bij Dublin Bus en Airlink Express Coach betalen volwassenen 6 euro voor een enkele reis, kinderen de helft. Tickets verkrijgbaar bij de chauffeur. De bus gaat een of twee keer per half uur en brengt je naar verschillende locaties in het centrum, zoals Connolly Rail Station, busstation Busares en Trinity College & Temple District.  Met een Dublin Pass of ‘Freedom Ticket’ is busvervoer gratis.

Een andere mogelijkheid: de ferry. De oversteek van Holyhead naar Dublin Port kost ruim dertig euro per persoon (zonder auto). Vanuit het Franse Cherbourg is de overtocht naar Dublin ongeveer 65 euro. Vliegen is meestal goedkoper, alhoewel je dan niet de flexibiliteit van de je eigen auto hebt.

Een busretour bij Eurolines van Londen naar Dublin kost ongeveer 70 euro. Reistijd is ongeveer drie keer zo langs als met dan wanneer je met vliegtuig of auto gaat.

Sommige hotels hebben een airport service. Een taxi kost, afhankelijk van de bestemming in het centrum, een kleine dertig euro.

Plaats een reactie