Drie middeleeuwse eye catchers in Dublin

Drie middeleeuwse eye catchers in het centrum van Dublin: Dublin Castle, Christ Church Cathedral. St. Patricks Cathedral. Op nog geen tien minuten lopen van elkaar. Grote delen van het kasteel zijn gratis toegankelijk.

Dublin Castle

In Dublin Castle, gelegen op de zuidoever van de Liffey  zetelden eeuwenlang de Engelse machthebbers. De reden dat de Ieren altijd een haat-liefdeverhouding met het kasteel hadden. Anno 2015 wordt het statige bouwwerk gebruikt door de Ierse regering en bijvoorbeeld staatsbezoeken. Delen van het kasteel zijn vrij toegankelijk voor publiek, zoals de Chapel Royal. En de Chester Beatty Library, met in de collectie stokoude boeken, tekeningen en manuscripten uit bijvoorbeeld Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Voor een tour in Dublin Castle betaal je 4,50 euro.

St. Patricks Cathedral

Verwissel de St. Patricks Cathedral in Dublin niet met zijn naamgenoot in Manhattan New York, een van de grootste ter wereld. In de Ierse hoofdstad is de kathedraal in 1192 gebouwd en genoemd naar Saint Patrick, de bekende beschermheilige van het land. De St. Patricks Cathedral is naast een toeristische trekpleister the National Cathedral of the Church of Ireland. Entree: 6 euro. Of gratis met de Dublin Pass.

Christ Church Cathedral

Gelovig of niet, iedereen is welkom in de Christ Church Cathedral. Het spirituele hart van Dublin, meldt de website niet zonder trots. In het onderste gedeelte van de kathedraal staan vele crypten en andere herinneringen aan de middeleeuwen. Het koor van de Christ Church Cathedral behoort tot de beste koren van het land. Entree: 6 euro volwassenen, 3 euro voor studenten.

Plaats een reactie