Ontdek ook Howth & Glendalough

Vanuit Dublin sta je in een mum van tijd in de glooiende, groene heuvels van Howt. Of wandel een dagje in de rotsige Wicklow Mountains, bijvoorbeeld langs het blikkerende Upper Lake van Glendalough. In Brú na Bóinne waan je je in de prehistorie.

Howth

Ten noordwesten van Dublin ligt het voormalig vissersdorp Howth, een heuvelachtig schiereiland in de baai van Dublin. Vanaf de haven kun je langs de kust wandelen, om Howths Head. Verschillende routes, voor ervaren en onervaren wandelaars. Over steile kliffen en groene heuvels.  Met, op heldere dagen, een adembenemend uitzicht op de baai van Dublin.  Een retourtje Connolly Station – Howth met de DART kost ongeveer 7 euro.

Glendalough

Genoeg van de drukte in Dublin? Vanuit het centrum naar de Wicklow Mountains ten zuiden van de stad is het nog geen uur met de bus. In Glendalough, de vallei, zijn verschillende wandelroutes langs de Upper en Lower Lake. Onderweg kom je steile kliffen en spetterende watervallen tegen. St. Kevins bus service rijdt van maart tot september twee keer per dag (11.30 AM, 06.00 PM) vanuit St. Stephens Green North in het centrum van Dublin naar Glendalough. 13 euro voor een enkele reis, 20 euro voor een retour.

Brú na Bóinne

Brú na Bóinne, gelegen in de buurt van de oostkust op 40 kilometer ten noorden van Dublin, behoort tot de beste bewaarde perhistorische landschappen ter wereld. De naam betekent ‘palace’. Brú na Bóinne staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Voor liefhebbers van archeologie en geschiedenis is het een must see. Zo sieren drie tombes, 5000 jaar geleden gebouwd, het groene, heuvelachtige landschap. Entree kost 6 euro (adult) 3 euro (children) of 15 euro (family).

Plaats een reactie