Aanrader: gratis musea in Dublin

In Dublin hoef je voor een handvol musea en andere culturele instellingen geen entree te betalen. Bijvoorbeeld Chester Battery Library, The National Museum of Ireland en National Gallery.

The National Museum of Ireland

The National Museum of Ireland telt drie vestigingen, waarvan de ‘archeologische’ aan Kildare Street de bekendste is.  Het museum is gratis toegankelijk. Je leert in het museum alles over de historie en cultuur van Ierland. Van het verleden vol veldslagen tot de prehistorische landschappen. The National Museum of Ireland is op maandag gesloten.

Chester Beatty Library

De collectie van de knusse Chester Beatty Library in Dublin bevat stokoude boeken, tekeningen en manuscripten uit bijvoorbeeld Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Europa. Ook vind je er papyrusrollen uit de Egyptische oudheid en schrijfsels uit de Renaissance.   Het museum is te vinden bij Dublin Castle. Toegang is gratis.

The National Gallery of Ireland

The National Gallery of Ireland  in Dublin is het Ierse kunstmuseum. Je vindt er honderden werken van Ierse kunstenaars, zoals beelden van de beroemde Jack B. Yeats. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 15.000 schilderijen, portretten, sculpturen en andere kunstobjecten. Niet alleen werk van Ierse kunstenaars, maar ook van buitenlandse zoals Michelangelo Merisi da Caravaggio en Johannes Vermeer.

Plaats een reactie