De beste hostels en Airbnb in Dublin

In Dublin betaal je tussen de 12 en 25 euro per nacht voor een bed in een hostel. Zowel binnen als net buiten het centrum. In het weekend betaal je vanwege de drukte meestal meer. Airbnb biedt overnachtingsmogelijkheden voor vergelijkbare prijzen in het hart van de Ierse hoofdstad.   

Harrington House Hostel

Voor wie het luidruchtige Temple Bar District liever ontwijkt, is het knusse Harrington House Hostel een goede optie. Het hostel ligt in een rustige buurt, op een kwartier lopen van het centrum. Voor de deur stopt een bus die je in een paar minuten naar de belangrijkste bezienswaardigheden brengt. Harrington House leent fietsen uit, waarvan je kosteloos gebruik kunt maken. Bus 16 breng je vanaf Dublin Airport voor 3.05 euro (gepast betalen aan de chauffeur) naar Harrington House. Prijs per nacht: 10-20 euro.

http://harringtonhousedublin.weebly.com/

Abrahams Hostel

Abrahams Hostel is gevestigd in het gerestaureerde Georgian Townhouse, ten noorden van de Liffey. De Airlink Bus brengt je vanaf Dublin Airport voor 6 euro naar het hostel. Vanaf Abrahams is het tien minuten lopen naar Temple Bar en Grafton Street. Prijs per nacht: tussen de 9 en 50 euro.

http://www.abrahamshostel.com/

Kinlay House Hostel

In het hart van Temple Bar District zit het hostel Kinlay House Hostel. De locatie en prijs maken dit hostel tot een aantrekkelijke verblijfplaats. Je zit middenin de beroemde wijk met bars, restaurants en winkeltjes. Trinity College is op loopafstand. Openbaar vervoer is nooit verder dan een paar minuten lopen. Prijzen voor een overnachting: tussen de 13 en 20 euro.

http://www.kinlaydublin.ie/

Airbnb

Airbnb is een goed alternatief voor een hotel of hostel. Zeker als je met twee of meerdere personen bent. In het centrum van Dublin zijn tientallen opties, bijvoorbeeld in Temple Bar District. Prijzen tussen de 40 euro en 60 euro per nacht, voor twee personen.

Plaats een reactie