Het festival van Dublin: St Patricks Day

Zet m’ in je agenda: St Patrick Festival in Dublin. Het is het belangrijkste en beroemdste festival van Dublin en Ierland. Ieren in binnen- en buitenland vieren het meerdaagse nationale feest uitbundig, met verkleedpartijen, shamrocks en heel veel bier.

St. Patricks Festival is het Ierse carnaval. Iedereen is uitgedost in groen en wit, de kleuren van het land. De Ieren laten gedurende het festival zien hoe trots ze zijn op hun land. Ze herdenken op St. Patrick Day de beschermheilige Sint-Patricius, die leefde in de vijfde eeuw. Het symbool van de beschermheilige is de shamrock.

Vanaf half maart is het vier dagen feest in Dublin. Met de bekende parade van Parnell Square to St. Patrick’s Cathedral, concerten en festivals. Ook op andere plekken ter wereld vieren de Ieren de nationale feestdagen, zoals in New York, waar de oudste St. Patrick Day parade plaatsvindt.

Dublin lijkt op St. Patricks Day even het middelpunt van de wereld. Hotels zitten tijdens het festival bomvol, kroegen puilen uit. Wie tijdens het festival in Dublin wil overnachten, moet er vroeg bij zijn en rekenen op hogere prijzen dan normaal.

In 2016 was het St. Patricks Festival in Dublin van 16 t/m 20 maart. Voor meer info: http://www.stpatricksfestival.ie/

Plaats een reactie