Dublin, toplocatie voor vrijgezellenfeesten

Dublin is de ideale bestemming voor een vrijgezellenfeest. Voor aanstaande bruiden en bruidegoms uit heel Europa. Het uitgaansleven in Temple Bar District bruist, de Ieren zijn gastvrij, vliegtickets goedkoop en de hostels liggen pal naast de pub. Cheers!

Voor nog geen twintig euro per nacht verblijf je in Dublin in het Barnacles Temple Bar House, in het hart van uitgaansgebied Temple Bar District, waar je tientallen gezellige pubs vindt. Je kan letterlijk vanuit de Temple Bar naar je bed rollen. De volgende ochtend staat er een ontbijt voor je klaar. Andere ‘party’ hostels in Temple Bar District: Oliver St. John Gogarty en Four Courts Hostel. Prijs van een pint ligt  tussen de 4 en 5 euro.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk gaan dagelijks goedkope vluchten naar Dublin. Bijvoorbeeld die van de Ierse prijsvechter RyanAir. Boek je vroeg genoeg, dan is de prijs van een retourticket niet meer dan een paar tientjes. Ook vanuit andere Europese steden vliegt Ryan Air voor een betaalbare prijs naar Dublin. Een andere mogelijkheid is de ferry, vanuit Holyhead naar Dublin. Voor meer info over tarieven, tijden en routes check:  http://www.irishferries.com/uk-en/routes/dublin-holyhead/

Ben je overdag niet brak? Dan kun je met een groep bijvoorbeeld gaan raften op de Liffey, karten of zork voetbal spelen. Of je hang over wegspoelen met een Guiness in de Guiness Store House of een whiskey in de Jameson Distillery. Met een Dublin Pass betaal je geen entree.

Plaats een reactie