Dublin, bakermat van de pubs

Wat maakt Ierse pubs zo speciaal dat ze wereldwijd als paddenstoelen uit de grond schieten? In Dublin vind je de klassieke bruine kroegen: weinig licht, houten meubilair, krakerige vloer, goede steaks, live muziek, vriendelijk personeel en een scheepslading Guiness. Waar moet je zijn?

In de pub betaal je voor een pint Guiness tussen de 4 en 5 euro. Voor een flinke steak ben je minimaal tien euro kwijt. Je vindt in het centrum tientallen gezellige, authentieke Iers pubs. Een selectie.

Kehoe’s

Kehoe’s ligt tussen Trinity College en St. Stephens Green. Voor 11 euro kun je kennismaken met verschillende drankjes, zoals Guiness, Pale Ale, Smithwick’s en Bushmills. De pub in het centrum van Dublin wordt een van de ‘best kept secrets’ in de stad genoemd. Je kunt er een perfecte Guiness drinken, in een kroeg die vergelijkbaar is met een warme huiskamer. In het weekend kan het druk zijn.

Brogans Bar

Brogans Bar aan Dame Street, de rand van Temple Bar Dirstrict, krijg je wat je van een zichzelf waarderende Ierse pub mag verwachten: Guiness, gastvrijheid, vriendelijk personeel, soms live muziek en sport de vele beeldschermen. Kortom, geen tierelantijnen. Zowel geschikt voor een pint in de middag als avond.

Porter House

Een keer in Dublin ander bier drinken dan Guiness? The Porter House Temple Bar, op de zuidoever van de Liffey, brouwt zelf Weiserbuddy (‘You’d be a wiser buddy to drink this beer’). Er zijn niet alleen talloze Ierse bieren verkrijgbaar, maar ook vele internationale. Oh ja, je kan er ook eten. Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de 10 en 15 euro. En nog iets: iedere avond spelen er Ierse muzikanten folk.  http://www.porterhousebrewco.com/bars-dublin-temple.php

Johnnie Fox’s

Voor een van de bekendste pubs van Dublin en Ierland moet je niet in het centrum zijn. Johnnie Fox’s ligt in Glencullen, op de ‘top’ van Dublin mountains. De pub pronkt zelf graag met het feit dat ze de hoogstgelegen pub van Ierland zijn. Elke avond is er traditionele Ierse muziek. Met de auto of de Express Bus, die vanaf verschillende busstations in het centrum vertrekt, ben je er vanuit het centrum in een klein half uur. Niet de goedkoopste pub, maar wel een bijzondere ervaring.

Meer info: http://www.jfp.ie/

Plaats een reactie