De beste Dublin festivals in juni 2016

De festivalkalender in Dublin staat vol mooie evenementen. Taste of Dublin (16-19 juni), Dublin Kite Festival (12 juni) en Dublin Pride (22-26 juni) bijvoorbeeld. Waar moet je zijn?

Dublin Kite festival

Dublin Kite Festival  – Kitesurfen is wereldwijd een geliefde watersport. Beoefend door stoere mannen en vrouwen die de golven trotseren. Tijdens Dublin Kite Festival komen de beste Ierse kitesurfers (en deelnemers uit het buitenland) samen voor demonstraties en wedstrijden. Voor bezoekers is er van alles te doen Zo is er muziek en kunnen kinderen kennismaken met de sport. Locatie: North Bull Island Beach, ten oosten van Dublin. Check de website hoe je er het best komt. Dublin Kite Festival  

Taste of Dublin

Taste of Dublin – Food festivals schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Ook in de Ierse hoofdstad. Dat Dublin veel meer te bieden heeft dan alleen aardappels, bewijzen bewierookte chefs van 16-19 juni in Iveagh Gardens, het fijne park in het centrum van Dublin. Je kunt er niet alleen terecht voor lekker hapjes bestaande uit smaakrijke ingrediënten, ook voor workshops en kooklessen. Kijk op de website voor de prijzen en openingstijden. En als je geen zin hebt in het festival, kun je altijd een wandeling in Iveagh Gardens maken. Taste of Dublin.  

Dublin Pride Festival

Dublin Pride Festival – Niet alleen Amsterdam heeft een festival dat draait om homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen. In Dublin vindt van 22-26 juni 2016 het Dublin Pride festival plaats. Op verschillende plekken in de Ierse hoofdstad kun je terecht voor muziek, parades en optredens. Dus, dos je kleurrijk uit en vier het feest mee. Bekijk het programma.   

Plaats een reactie