Trinity College, de bekendste bezienswaardigheid van Dublin

Trinity College, in hartje Dublin, is zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van de Ierse hoofdstad. In de oudste en bekendste onderzoeksuniversiteit van Ierland vind je de indrukwekkende Old Library en het negende-eeuwse Book of Kells, een van de oudste geïllustreerde boeken ter wereld.

Sla tijdens een stedentrip in Dublin een bezoek aan Trinity College, in 1592 gesticht door de Britse koningin Elisabeth, niet over.  Alleen al het rondlopen rond en op de binnenplaats is prachtig – en kosteloos. Het statige gebouwencomplex ten zuiden van de Liffey is met een half miljoen bezoekers per jaar niet voor niets een toeristische trekpleister. Wereldberoemde schrijvers zoals Oscar Wilde en Jonathan Swift studeerden aan de universiteit in het centrum van Dublin.

Voor het zien van het wereldberoemde Book of Kells en een rondleiding door de Old Library betalen volwassen 10 euro entree, studenten en senioren 9 euro. Groepen bestaande uit  meer dan tien personen betalen 7 euro. Het Book of Kells is 800 jaar na Christus opgesteld door Keltische monniken. Het is een manuscript in het Latijn, een kopie van  enkele bijbelevangeliën. Ierland telde destijds nog geen half miljoen inwoners.

Trinity College Dublin is niet te missen. Stad- en toeristenbussen stoppen praktisch voor de deur.

Plaats een reactie