De leukste wijkjes van Dublin

Rond het uitgaansgebied Temple Bar District liggen wijken met fraaie stadsparken als  St Stephens Green en het bekende Trinity College. Of drink aan de andere kant van het centrum een Guiness in de Guinness fabriek.  

Temple Bar District

Temple Bar District, ten zuiden van de rivier Liffey, staat bekend als de uitgaanswijk van Dublin. In de smalle straatjes zijn ontelbaar veel pubs en restaurants te vinden. Vooral in de weekenden zijn die bomvol, voornamelijk met luidruchtige toeristen en vrijgezellenfeesten. Loop eens binnen bij het Meeting House, waar festivals, tentooonstellingen en markten worden gehouden. Voor het programma: http://www.meetinghousesquare.ie/

Grafton Street

Aan de oostkant van Temple Bar District begint de stijlvolle wijk met Trinity College. Iets zuidelijker ligt winkelgebied Grafton Street, met aan het eind St Stephens Green. Dit park vormt de oase van rust in het verder drukke centrum van Dublin. Op warme dagen, die er niet veel zijn, is iedere grasspriet bezet. In de straten rondom het park zijn statige huizen te vinden. Je vindt in de buurt van Grafton Street, bij Merrion Square, bijvoorbeeld het National Museum of Ireland Archeology en National Gallery.

Kilmainham & The Liberties

In Kilmainham & The liberties zijn relatief weinig restaurants en pubs. Overdag daarentegen is er van alles te doen . Aan de rand van de wijk ligt de Guiness brouwerij. Producent van het bier dat net als Ierse pubs over de hele wereld wordt uitgevent.  De zogeheten Guiness Storehouse is meer dan 25 voetbalvelden groot. De zevende verdieping van de gistingsloods, de bovenste etage, biedt uitzicht over Dublin. Kosteloos met een Dublin citypass.

De gevangenis Kilmainhaim Goal ligt ook in de voormalig arbeiderswijk. Let op: de gevangenis wordt tot eind december 2015 verbouwd en niet alle ruimten zijn daardoor toegankelijk voor publiek. Ook in Kilmainham: de Liberty Market, waar producten voor lage prijzen van de hand gaan. Openingstijden wisselen: http://www.libertymarket.ie/

Plaats een reactie